Kaart noord Italië

Kaart noord Italië nodig? Bekijk hieronder de kaart van noord Italië. Noord Italië is erg populair onder toeristen. De meeste toeristen gaan dan ook naar de grote meren (gardameer, comomeer) die in deze regio zijn gelegen. Daarnaast is Noord Italië ook populair als skibestemming in de winter en in de zomer trekt het veel wandelaars en bergbeklimmers. De favoriete manier van overnachten voor Nederlanders is op de vele campings die Noord Italië heeft te bieden.
Noord Italië is ook het rijkste gedeelte van Italië, er is vaak strijd in de politiek over een deel van de bevolking dat Noord Italië wil afscheiden van de rest van Italië. Noord Italië grenst aan 4 landen; Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Kroatië hierdoor zijn er in de grensgebieden veel inwoners die meerdere talen spreken of een eigen dialect hebben.

Kaart van noord Italië

Op de kaart is goed te zien dat Noord Italië over vele bergketens beschikt. Milaan, Verona en Turijn zijn de grootste steden in deze regio. De meeste Nederlandse toeristen komen Noord Italië binnen via Zwitserland of Oostenrijk. De gotthard tunnel verbind Zwitserland met Italië, de tunnel werd in 1883 geopend en is maar liefst 15.003 meter lang! In Noord Italië zijn tolwegen, nadeel is dat het extra geld kost maar het voordeel is dat de wegen goed worden onderhouden wat niet voor heel Italië gezegd kan worden.

Voordelig naar Italië? Check de goedkoopste vlucht: