Kaart Rome

Op zoek naar kaart Rome? Op Italiëkaart.nl vindt u meerdere soorten kaarten van Rome. Rome is de hoofdstad van Italië en tevens de stad van het Vaticaan. Rome heeft en ontzettend rijke geschiedenis en cultuur en is een van de meest bezochte toeristische steden van Europa.
Belangrijke attracties zijn het colosseum en het forum romanum wat de overblijfselen zijn van het romeinse tijdperk waar Rome de hoofdstad van was. Naast al deze culture bezienswaardigheden heeft Rome ook veel te bieden op het gebied van gastronomie en uitgaan. Op deze kaart vindt u de vliegvelden van Rome en welke luchtvaartmaatschappijen het voordeligste zijn.

Kaart van de stad Rome

Op deze kaart is goed te zien dat Rome dichtbij de zee ligt, een plek waar de Italianen dan in de zomer ook massaal naar toegaan om de warmte te ontvluchten. Temperaturen van boven de 35graden zijn dan ook geen uitzondering in de zomermaanden! Rome is ingedeeld in verschillende zones, de grenzen worden bepaald door de viale, de rondwegen.


Kaart centrum Rome

Op deze kaart is goed te zien dat Rome wordt gesplitst door twee rivieren de Tiber en de Aniene. Aan de Tiber, in de buurt van het Vaticaan ligt de wijk Trastevere een erg leuke wijk met kleine restaurantjes en een gemoedelijke Italiaanse sfeer.

Voordelig naar Italië? Check de goedkoopste vlucht: