Op zoek naar een kaart en informatie over het Comomeer? Op deze pagina vindt je informatie over het Comomeer, bezienswaardigheden bij het Comomeer en de bereikbaarheid en veiligheid in deze meren. Het Comomeer ligt in de regio Lombardije in noord Italië, dicht bij de grens van Zwitserland. Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van het Comomeer in Italië.
Italië ontvangt jaarlijks rond de 95 miljoen buitenlandse toeristen, hiervan spenderen 13 miljoen hun vakantie bij een meer, en dat is goed te begrijpen. Het Comomeer biedt talloze mogelijkheden voor activiteiten en bezienswaardigheden. Denk hierbij aan kajakken, canyoning, een leuke stadstour of foerageer hike. Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van Italië in een handige top 5 samengesteld.
Het Comomeer is op verschillende manieren goed te bereiken. Je kunt via de 3 vliegvelden Lugano Zwitserland (LUG), Milaan-Malpensa (MXP) en Milaan-Bergamo (BGY) het Comomeer bereiken. Binnen 2 uur sta je vanuit ons kikkerlandje bij het Comomeer. Daarnaast is het Comomeer ook goed te bereiken met de trein. Binnen 12 uur sta je te genieten van alles dat het Comomeer te bieden heeft door de treinstations Colico en Como S. Giovanni. En natuurlijk kun je ook met de auto naar het Comomeer toe rijden. Van Utrecht naar het Comomeer ben je iets langer dan 10 uur onderweg, en het is heerlijk om een dagje met de auto de omgeving te verkennen of voor een stedentrip tussendoor.
Hieronder vind je een interactieve kaart van de vliegvelden nabij campings in Italië. Bekijk hier het overzicht van vliegvelden Italië kaart.
Italië is in het algemeen een veilig vakantieland, op lichte criminaliteit in de grote steden na. Het is bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat zuid Italië het veiligst is. Bij het Comomeer kun je last hebben van zakkenrollers, doordat dit een bekende bestemming is onder de toeristen.
Italië is hard getroffen door het coronavirus. Hierbij zijn de regio’s in noord Italië het hardst getroffen, waaronder ook de meren. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.