Campings Italië in kaart

Op zoek naar een kaart en informatie over campings in Italië? Op deze pagina vind je een kaart, de bereikbaarheid en veiligheid van campings in Italië, en informatie over de bezienswaardigheden nabij campings in Italië

In het noorden van Italië bevinden zich de meesten (voornamelijke grote) campings maar ook in het midden en zuiden zijn er volop mogelijkheden. In het noorden met name rond de grote meren zoals het Gardameer, Idromeer, Comomeer. In het midden van Italië zijn de campings met name aan de kust gecentreerd. Populaire camping gebieden zijn daar Viareggio, Rimini maar ook het meer van TrasimenoLees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van campings in Italië.

Campings Italië kaart

Bezienswaardigheden nabij campings in Italië

Italië ontvangt jaarlijks rond de 95 miljoen buitenlandse toeristen, waarvan ongeveer 33 miljoen verblijven op accommodaties zoals campings en herbergen. De meeste campings zijn gelegen bij een meer, gebergte of stad, daardoor is er genoeg te doen, ontdekken en te zien nabij de campings. 

Denk hierbij aan activiteiten zoals kanoën, wandelingen en aquariums en musea bezoeken. Rondom de meren zijn er voldoende mogelijkheden om te gaan kanoën, kajakken, wandelen en om een rondvaart over de meren te houden. Dichter bij de steden kun je vanuit je camping op zoek naar een museum, natuurgebied of stadstour. Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden nabij vliegvelden in Italië in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid campings Italië

Campings in Italië zijn op een aantal verschillende manieren goed te bereiken. Ten eerste liggen er meerdere vliegvelden dicht bij het Gardameer, waar veel campings zich bevinden, en ook zijn campings dichtbij steden goed te bereiken met het vliegtuig. 

Italië is ook goed te bereiken met de trein, je kan dan naar een stad reizen en vanuit die stad met het openbaar vervoer of een gehuurd auto verder reizen naar de camping. Van Utrecht tot noord Italië duurt het met de trein bijvoorbeeld iets meer dan 11 uur, en tot midden Italië zelfs bijna 16 uur.   

Met de auto ben je ongeveer even lang onderweg als met de trein, van Utrecht tot het Comomeer ben je bijvoorbeeld 10,5 uur onderweg, en van Utrecht tot midden Italië ben je iets langer dan 16 uur onderweg.

Vliegvelden campings in Italië kaart

Hieronder vind je een interactieve kaart van de vliegvelden nabij campings in Italië. Bekijk hier het overzicht van vliegvelden Italië kaart. 

Veiligheid campings in Italië

Italië is in het algemeen een veilig vakantieland, op lichte criminaliteit in de grote steden na. Het is bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat zuid Italië het veiligst is. Op een camping ga je hier natuurlijk niet veel last van hebben, maar tijdens een bezoekje aan grote steden, zoals Rome, Venetië en Milaan wordt het aangeraden om hier rekening mee te houden.

Corona campings in Italië

Italië is hard getroffen door het coronavirus. Hierbij zijn de regio’s in noord Italië het hardst getroffen. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.