Umbrië in kaart

Umbrië ligt op de kaart bekeken in het midden van Italië, heeft 0,8 miljoen inwoners, en is omringt door de regio’s Toscane, Marche en Lazio. De hoofdstad van Umbrië is Perugia, gelegen in de bergen, die zich onderscheidt met haar universiteit en de vele festivals die worden gehouden. 

Umbrië beschikt over heuvels begroeid met veel wijn- en olijfgaarden. Daarnaast staat Umbrië bekend om de vele heuvel stadjes en steile straatjes met een rijke cultuur. Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van Umbrië.

Umbrië kaart

Bezienswaardigheden in Umbrië

De afgelopen jaren heeft Umbrië per jaar gemiddeld 0,5 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen. Dit is natuurlijk niet voor niets, Umbrië biedt een ruime keuze aan natuur en cultuur. Denk hierbij aan een bezoek aan de vele wijngaarden, een wandeling door de steden of een bezoek aan een van de vele mooie kathedralen. Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van de Italiaanse provincies in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid Umbrië

Umbrië is op verschillende manieren goed te bereiken. Je kunt via het vliegveld dell’Umbria-Perugia (PEG) naar Umbrië vliegen, maar ook via de vliegvelden Pisa Galileo Galilei (PSA) en Rome Fiumicino (FCO) kan je Umbrië bereiken. Binnen iets minder dan 2,5 uur sta je vanuit ons kikkerlandje in Umbrië. 

Daarnaast is Umbrië ook goed te bereiken met de trein. Binnen 22 uur sta je te genieten van alles dat Umbrië te bieden heeft. En natuurlijk kun je ook met de auto naar Umbrië toe rijden. Van Utrecht naar Umbrië ben je 16 uur onderweg, en het is heerlijk om een dagje met de auto de omgeving te verkennen of voor een stedentrip tussendoor.

Vliegvelden Umbrië kaart

Hieronder vind je een kaart van de vliegvelden in Umbrië. Bekijk hier het overzicht van vliegvelden Italië kaart.

Veiligheid in Umbrië

Italië is in het algemeen een veilig vakantieland, op lichte criminaliteit in de grote steden na. Het is bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat  zuid Italië het veiligst is. Umbrië is nog geen massatoerisme bestemming, en daardoor zul je als toerist minder last hebben van zakkenrollers. Let echter wel nog steeds in de grotere steden of trekpleisters in Umbrië.

Corona in Umbrië

De regio Umbrië is minder hard getroffen door het coronavirus dan de regio’s in het noorden. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.