Skigebieden Italië in kaart

Op zoek naar een kaart en informatie over skigebieden in Italië? Op deze pagina vindt je informatie over de skigebieden in Italië, bezienswaardigheden in deze skigebieden en de bereikbaarheid en veiligheid in deze skigebieden. De Italiaanse skigebieden liggen in de regio’s in noord Italië, met name in Trentino-Zuid-Tirol en Lombardije. Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van skigebieden in Italië.

Skigebieden Italië kaart

Bezienswaardigheden nabij skigebieden in Italië

Italië ontvangt jaarlijks rond de 95 miljoen buitenlandse toeristen. Noord Italië ontvangt 4 miljoen internationale toeristen die naar de bergen trekken. In de winter is noord Italië een populaire skibestemming, maar wat valt er nog meer te doen in nabij de skigebieden in Italië? Je kunt bijvoorbeeld een nabij gelegen stad of meer bezoeken, cultuur snuiven door een kasteel te bezoeken of met een kabelbaan van de top van een berg af gaan. Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden nabij vliegvelden in Italië in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid skigebieden Italië

kigebieden in Italië zijn op verschillende manieren goed te bereiken. Zo zijn er meerdere vliegvelden in de buurt van skigebieden. Vanuit Nederland ben je binnen 2 uur in noord Italië

Daarnaast zijn de skigebieden ook goed te bereiken met de trein. Binnen 12 uur sta je te genieten van alles de skigebieden en de omgeving te bieden hebben. En natuurlijk kun je ook met de auto naar noord Italië toe rijden. Van Utrecht naar de Italiaanse grens ben je ongeveer 10 uur onderweg, en het is heerlijk om een dagje met de auto de prachtige omgeving te verkennen of voor een stedentrip tussendoor.

Vliegvelden skigebieden in Italië kaart

Hieronder vind je een interactieve kaart van de vliegvelden nabij skigebieden in Italië. Bekijk hier het overzicht van vliegvelden Italië kaart.

Veiligheid skigebieden in Italië

Italië is in het algemeen een veilig vakantieland, op lichte criminaliteit in de grote steden na. Het is bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat zuid Italië het veiligst is. In een skigebied ga je hier natuurlijk niet veel last van hebben, maar tijdens een bezoekje aan grote steden Venetië en Milaan zul je hier wel op moeten letten.

Corona skigebieden in Italië

Italië is hard getroffen door het coronavirus. Hierbij zijn de regio’s in noord Italië, en daarbij ook de skigebieden, het hardst getroffen. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.