Plattegrond Italië

Op deze website vindt je verschillende soorten plattegronden van Italië. Wij bieden je plattegronden van Italiaanse steden, Italiaanse provincies, en verschillende toeristische kaarten. Denk hierbij aan campings, vliegvelden, meren en skigebieden

Naast (interactieve) plattegronden van verschillende Italiaanse steden, vindt je hier ook informatie over bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid in de verschillende steden. Daarnaast kan je per stad ook tips voor culinaire gelegenheden, accommodaties, vliegtickets en reisgidsen vinden. Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van Italië.

Plattegrond Italië

Bezienswaardigheden in Italië

Italië ontvangt jaarlijks rond de 95 miljoen buitenlandse toeristen. Logisch, want Italië heeft veel te bieden. Van bergen en meren tot stranden en grote steden, je raakt maar niet uitgekeken in Italië

De bekende bezienswaardigheden zijn natuurlijk de trekpleisters van Italië. Denk hierbij aan de steden Rome, Florence, Milaan, Venetië, Napels. Maar Italië heeft nog zoveel meer te bieden. Italië heeft bijvoorbeeld talloze mooie natuurgebieden waar je uren kan wandelen, rivieren om op te raften en mooie oude dorpjes om te bezoeken. 

Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van Italië in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid Italië

Italië is op een aantal verschillende manieren goed te bereiken. De snelste manier om naar Italië te gaan is natuurlijk het vliegtuig. Binnen anderhalf uur sta je in Milaan, en binnen 2,5 uur sta je een stuk zuidelijker in Napels.

Italië is goed te bereiken met de trein, maar dat kan wel lang duren afhangend aan of je noord-, midden- of zuid Italië wilt bezoeken. Van Utrecht tot Milaan duurt het met de trein bijvoorbeeld iets meer dan 11 uur, en tot Rome zelfs bijna 16 uur. Daarbij heeft het wel een voordeel dat je onderweg volop kan genieten van de omringende natuur, en tussendoor een dag stop kan maken in verschillende steden.  

Met de auto ben je even lang onderweg naar Milaan als met de trein, maar duurt het zelfs iets langer om Rome te bereiken dan met de trein. Ook zijn bijna alle wegen in Italië tolwegen. 

Sommige plekken in Italië zijn ook iets lastiger te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het eiland Sicilië, als je dit eiland wil bezoeken met de auto zul je ook met de veerboot de oversteek moeten maken. Daarnaast beschikt Sicilië ook over 5 vliegvelden. 

Vliegvelden plattegrond Italië

Hieronder vind je een plattegrond van de vliegvelden in Italië. Bekijk hier het overzicht van vliegvelden Italië kaart. 

Veiligheid in Italië

Italië is in het algemeen een veilig vakantieland, op lichte criminaliteit in de grote steden na.  Het is bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat zuid Italië het veiligst is. Daardoor zal je ook merken dat je als toerist in de regio’s Lombardije, Lazio en Veneto meer last hebt van zakkenrollers, aangezien de grotere trekpleisters Rome, Venetië en Milaan zich hier bevinden.

Corona in Italië

Italië is hard getroffen door het coronavirus, hierbij is noord Italië het hardst getroffen. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.