Toscane in kaart

Toscane ligt op de kaart bekeken in het midden van Italië, heeft 3,7 miljoen inwoners, en is omringt door de regio’s Ligurië, Emilia-Romagna, Marche, Umbrië en Lazio. De hoofdstad van Toscane is Florence, en wereldwijd bekende kunst stad met vele culturele bezienswaardigheden. Toscane beschikt over middeleeuwse stadjes en pittoreske dorpjes. Daarnaast liggen er een aantal eilanden in de Tyrreense zee die tot Toscane behoren. Deze staan bekend als de Toscaanse archipel, het meest bekendste en grootste eiland is Elba. Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van Toscane.

Toscane kaart

Bezienswaardigheden in Toscane

De afgelopen jaren heeft Toscane per jaar gemiddeld 10 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen. Dit is natuurlijk niet voor niets, Toscane biedt een ruime keuze natuur en cultuur met haar pittoreske dorpjes. Denk hierbij aan een bezoek aan de vele wijngaarden, de historische centra van steden en de kathedralen kastelen, of aan een prachtige fietstocht. Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van de Italiaanse provincies in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid Toscane

Toscane is op verschillende manieren goed te bereiken. Via de 2 bekendste en grote vliegvelden Pisa Galileo Galilei (PSA) en Florence Amerigo Vespucci (FLR) kun je naar Toscane vliegen. Binnen 2 uur sta je vanuit ons kikkerlandje in Toscane. 

Daarnaast is Toscane ook goed te bereiken met de trein. Binnen 18 uur sta je te genieten van alles dat Toscane te bieden heeft. En natuurlijk kun je ook met de auto naar Toscane toe rijden. Van Utrecht naar Toscane ben je 14 uur onderweg, en het is heerlijk om een dagje met de auto de omgeving te verkennen of voor een stedentrip tussendoor.

Vliegvelden Toscane kaart

Hieronder vind je een kaart van de vliegvelden in Toscane. Bekijk hier het overzicht van vliegvelden Italië kaart.

Veiligheid in Toscane

Italië is in het algemeen een veilig vakantieland, op lichte criminaliteit in de grote steden na.  Het is bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat zuid Italië het veiligst is. Toscane heeft een aantal drukke toeristische trekpleisters, zoals Florence, Pisa en Siena, let hier op je eigendommen. Naast de zakkenrollers moet je ook letten op lokale mensen die een dienst verlenen. 

Corona in Toscane

Italië is hard getroffen door het coronavirus. Hierbij zijn de regio’s in noord Italië het hardst getroffen, maar ook Toscane heeft een flinke klap gehad. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.