Tropea in kaart

Tropea ligt op de kaart bekeken in zuid Italië, in de regio Calabrië, en heeft ongeveer 6 duizend inwoners. Tropea ligt op een berg aan de kust van de Tyrreense zee en wordt ook wel de Parel van Italië genoemd. Volgens een legende is Tropea gesticht door Hercules, na zijn werk aan de Straat van Gibraltar. Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van Tropea.

Tropea kaart

Bezienswaardigheden in Tropea

Zuid Italië ontvangt jaarlijks ongeveer 7 miljoen toeristen, waarvan een klein deel Tropea bezoekt. De schitterende zee is net zo ongelofelijk blauw en helder als bij de tropische eilanden in Azië! In deze schitterende natuur zijn er dan ook volop mogelijkheden om eropuit te gaan. Denk bijvoorbeeld aan watersporten als zwemmen, zeilen en kanoën. Maar ook kan je in de bergachtige omgeving erg goed mountainbiken en wandelen. Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van Tropea in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid Tropea

Tropea is op verschillende manieren goed te bereiken. Je kunt via het vliegveld Lamezia (SUF) Tropea bereiken. Binnen 2 uur sta je vanuit ons kikkerlandje in Lamezia, en binnen 1 uur ben je met de bustransfer vanuit Lamezia in Tropea.

Daarnaast is Tropea ook goed te bereiken met de trein, binnen sta je te genieten van alles dat Tropea te bieden heeft. 

Natuurlijk kun je ook met de auto naar Tropea toe rijden. Van Utrecht naar Tropea is precies 2.224km. Binnen 22 uur sta je in Tropea, en het is heerlijk om een dagje met de auto de omgeving te verkennen.

Vliegvelden Tropea kaart

Hieronder vind je een kaart van de vliegvelden nabij Tropea. Zoals je kunt zien ligt luchthaven Lamezia (SUF) het dichts bij Tropea, vanuit Lamezia kun je met een bustransfer Tropea bereiken. Bekijk hier het overzicht van vliegvelden Italië kaart

Veiligheid in Tropea

Tropea is een relatief toeristische bestemming, let daardoor op je eigendommen. Naast de zakkenrollers moet je ook letten op lokale mensen die een dienst verlenen. Denk hierbij aan het aanbieden van een roos of wat eten voor de vogels op het plein. Dit doen ze niet gratis, en wanneer je het aanneemt kan je lastig worden gevallen tot je betaalt voor de dienst.

Corona in Tropea

De regio Calabrië, waar Tropea zich in bevindt, is minder hard getroffen door het coronavirus dan de regio’s in het noorden. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.