Italiaanse meren in kaart

Op zoek naar een kaart en informatie over Italiaanse meren? Op deze pagina vindt je informatie over de Italiaanse meren, bezienswaardigheden bij deze meren en de bereikbaarheid en veiligheid in deze meren. De Italiaanse meren liggen voornamelijk in noord Italië, in de regio’s Lombardije, Piëmont, Trentino-Zuid-Tirol en Veneto. Maar ook in Lazio zijn meren te vinden. Denk hierbij aan het Garda- en Comomeer, maar ook aan het meer van Trasimeno en het meer van Caldonazzo. Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van de Italiaanse meren.

Italiaanse meren kaart

Bezienswaardigheden Italiaanse meren in Italië

Italië ontvangt jaarlijks rond de 95 miljoen buitenlandse toeristen, hiervan spenderen 13 miljoen hun vakantie bij een meer, en dat is goed te begrijpen. De Italiaanse meren bieden genoeg mogelijkheden voor activiteiten en bezienswaardigheden. Denk hierbij aan boottochten, kajakken, kanoën en bezoekjes aan wijnproeverijen. 

Bereikbaarheid Italiaanse meren

De Italiaanse meren zijn op verschillende manieren goed te bereiken. Je kunt naar de meren vliegen. Binnen 2 uur sta je vanuit ons kikkerlandje in een stad in noord Italië, waar je gemakkelijk verder kan reizen naar een van de meren. 

Daarnaast zijn de meren ook goed te bereiken met de trein. Binnen 22 uur sta je te genieten van alles dat de meren te bieden hebben. En natuurlijk kun je ook met de auto naar de Italiaanse meren toe rijden. Van Utrecht naar de noordelijke meren ben je 11 uur onderweg, en naar de meren in midden Italië ben je 16 uur onderweg. Daarbij is het heerlijk om een dagje met de auto de omgeving te verkennen.

Vliegvelden Italiaanse meren kaart

Hieronder vind je een interactieve kaart van de vliegvelden nabij Italiaanse meren. Bekijk hier het overzicht van vliegvelden Italië kaart.

Veiligheid Italiaanse meren

Italië is in het algemeen een veilig vakantieland, op lichte criminaliteit in de grote steden na. Het is bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat zuid Italië het veiligst is. Bij de meren kun je last hebben van zakkenrollers, doordat dit een bekende bestemming is onder de toeristen. 

Corona Italiaanse meren

Italië is hard getroffen door het coronavirus. Hierbij zijn de regio’s in noord Italië het hardst getroffen, waaronder ook de meren. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.