Provincies Italië in kaart

Op zoek naar een kaart en informatie over provincies Italië? Op deze pagina vindt je informatie over de provincies in Italië, bezienswaardigheden in deze provincies en de bereikbaarheid en veiligheid in deze provincies

Italië bestaat uit 110 provincies die zijn onderverdeeld in 20 regio’s. Deze 20 regio’s zijn vergelijkbaar met wat in Nederland provincies worden genoemd. In het noorden worden de regio’s Lombardije en Trentino-Zuid-Tirol veel bezocht, door de grote meren met veel campings en de skigebieden. Maar ook de regio’s Toscane en Umbrië, in midden Italië, zijn erg geliefd door toeristen. Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van Italiaanse provincies.

Provincies Italië kaart

Bezienswaardigheden in provincies Italië

Italië ontvangt jaarlijks rond de 95 miljoen buitenlandse toeristen. Logisch, want Italië heeft veel te bieden. Van bergen en meren tot stranden en grote steden, je raakt maar niet uitgekeken in Italië.  

De meer bekende regio’s voor toerisme zijn Lombardije, Toscane, Umbrië, Lazio en Sicilië. In deze regio’s bevinden de grotere toeristische trekpleisters, zoals Rome, Milaan en Florence.  Maar Italië heeft nog veel meer te bieden. Abruzzen, gelegen in midden Italië, is met 3 nationale parken bijvoorbeeld een prachtige regio voor natuurliefhebbers. En voor de cultuur- en geschiedenisliefhebbers zijn de regio’s Basilicata en Campania erg leuk om te bezoeken. Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van de Italiaanse provincies in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid provincies Italië

Italië is op een aantal verschillende manieren goed te bereiken. De snelste manier om naar Italië te gaan is natuurlijk het vliegtuig. Binnen anderhalf uur sta je in noord Italië, en binnen 2,5 uur sta je een stuk zuidelijker in midden Italië.

Italië is goed te bereiken met de trein, maar dat kan wel lang duren afhangend aan of je noord-, midden- of zuid Italië wilt bezoeken. Van Utrecht tot noord Italië duurt het met de trein bijvoorbeeld iets meer dan 11 uur, en tot midden Italië zelfs bijna 16 uur. Daarbij heeft het wel een voordeel dat je onderweg volop kan genieten van de omringende natuur, en tussendoor een dag stop kan maken in verschillende steden.  

Met de auto ben je even lang onderweg naar noord Italië als met de trein, maar duurt het zelfs iets langer om midden Italië te bereiken dan met de trein. Ook zijn bijna alle wegen in Italië tolwegen. 

Sommige plekken in Italië zijn ook iets lastiger te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het eiland Sicilië in zuid Italië, als je dit eiland wil bezoeken met de auto zul je ook met de veerboot de oversteek moeten maken.

Vliegvelden provincies Italië kaart

Hieronder vind je een kaart van de vliegvelden in Italië. Bekijk hier het overzicht van vliegvelden Italië kaart.

Veiligheid in provincies Italië

Italië is in het algemeen een veilig vakantieland, op lichte criminaliteit in de grote steden na. Het is bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat zuid Italië het veiligst is. Daardoor zal je ook merken dat je als toerist in de regio’s Lombardije, Lazio en Veneto meer last hebt van zakkenrollers, aangezien de grotere trekpleisters Rome, Venetië en Milaan zich hier bevinden.

Corona in Italiaanse provincies

Italië is hard getroffen door het coronavirus. Hierbij zijn de regio’s in noord Italië het hardst getroffen.  De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.