Venetië in kaart

Venetië ligt op de kaart bekeken in het noorden van Italië, in de regio Veneto, en heeft 261.905 inwoners. Venetië is opgericht in de vijfde eeuw ontstaan, en was vroeger een belangrijke haven van Europa. Dit veranderde echter toen de handel naar de Atlantische Oceaan verhuisde. Tegenwoordig staat Venetië bekend om zijn historische centrum en de vele kanalen en eilandjes. Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van Venetië.

Venetië kaart

Bezienswaardigheden in Venetië

Venetië ontvangt jaarlijks rond de 4,8 miljoen internationale toeristen, en dat is niet zo gek. Met de talloze eilandjes en kanalen raak je niet uitgekeken in Venetië. Naast de bekende hoogtepunten Piazza San Marco en Canal Grande,  zijn er nog veel andere hoogtepunten het bezoeken waard. Denk hierbij aan het Basilica, het Dogenpaleis en de Brug der Zuchten of een tripje naar een nabij liggende stad zoals Verona. Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van Venetië in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid Venetië

Venetië is op meerdere manieren te bereiken. Met het vliegtuig sta je vanuit ons kikkerlandje binnen ongeveer 1,5 uur al in Venetië.  Het vliegveld Venezia Marco Polo (VCE) is 15 minuten van het stadscentrum verwijderd, en Venetië-Treviso (TSF) is 40 minuten van het stadscentrum verwijderd.

Daarnaast kun je Venetië ook bereiken met de trein. Vanuit Utrecht duurt dit 18 uur, en kun je onderweg ook nog genieten van de prachtige landschappen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om met de auto naar Venetië te reizen. Een autorit naar Venetië duurt vanuit Utrecht iets minder dan 14 uur, en kan gecombineerd worden met meerdere stoppen onderweg. Denk hierbij aan een stop in Milaan of Verona.

Vliegvelden Venetië kaart

Hieronder vind je een interactieve kaart de vliegvelden in en rondom Venetië.

Veiligheid in Venetië

Venetië is een drukke stad. Daarnaast is het bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat  zuid Italië het veiligst is. Let daarom extra op je eigendommen, vooral bij drukke toeristische attracties waar veel zakkenrollers zich bevinden.

Corona in Venetië

De regio Veneto, waar Venetië zich in bevindt, is hard getroffen door het coronavirus. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.