Luchthavens Italië in kaart

Op zoek naar een kaart en informatie over luchthavens in Italië? Op deze pagina vindt je informatie over de luchthavens in Italië, bezienswaardigheden bij deze luchthavens en de bereikbaarheid en veiligheid van deze luchthavens. De luchthavens in Italië liggen verspreid door Italië. De regio met de meeste luchthavens is Sicilië, met 6 luchthavens op het eiland. De regio’s Apulië, Lombardije en Toscane beschikken over 4 luchthavens, en de regio’s Basilicata en Molise beschikken over geen luchthavens. Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van luchthavens in Italië.

Luchthavens Italië kaart

Hieronder vind je een interactieve kaart van de internationale luchthavens in Italië.

Bezienswaardigheden nabij luchthavens in Italië

Italië ontvangt jaarlijks rond de 95 miljoen buitenlandse toeristen. Logisch, want Italië heeft veel te bieden. Van bergen en meren tot stranden en grote steden, je raakt maar niet uitgekeken in Italië

Zo kun dicht bij de luchthavens een wandel- of fietstour van de stad nemen of een culturele bezienswaardigheid bezoeken, zoals Pompeii of het Sint-Pietersbasiliek. Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van Milaan in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid luchthavens Italië

De snelste manier om naar Italië te gaan is natuurlijk het vliegtuig, en met het ruime aanbod aan luchthavens in Italië kan je altijd een luchthaven in de buurt van je bestemming vinden.  Binnen anderhalf uur sta je in noord Italië, binnen 2,5 uur sta je in midden Italië en binnen 3 uur sta je vanuit ons kikkerlandje op Sicilië.

Luchthavens Italië kaart

Hieronder vind je een interactieve kaart van de nationale luchthavens in Italië.

Veiligheid luchthavens in Italië

Italië is in het algemeen een veilig vakantieland, op lichte criminaliteit in de grote steden na. Het is bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat zuid Italië het veiligst is. Het wordt aangeraden om ook op luchthavens te letten op zakkenrollers, deze worden aangetrokken door de drukte en toeristen.

Corona luchthavens in Italië

Italië is hard getroffen door het coronavirus. Hierbij zijn de regio’s in noord Italië het hardst getroffen. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.