Toerisme Italië in kaart

Op deze website vindt je verschillende soorten kaarten voor vakanties in Italië, denk hierbij aan kaarten met campings, vliegvelden, meren en skigebieden

Italië is een geschikt land voor verschillende soorten vakanties. Vanwege het klimaat, de diversiteit aan gebieden en de rijke cultuur die Italië te bieden heeft behoort het tot een topbestemming. In het noorden van Italië en de regio’s Umbrië en Toscane in midden Italië zijn veel campings, meren en skigebieden te vinden. Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van vakantiebestemmingen in Italië.

Italië kaart

Bezienswaardigheden in Italië

Italië ontvangt jaarlijks rond de 95 miljoen buitenlandse toeristen. Logisch, want Italië heeft veel te bieden. Van bergen en meren tot stranden en grote steden, je raakt maar niet uitgekeken in Italië

Tijdens een vakantie in Italië kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken, of activiteiten plannen. Denk hierbij aan een bezoek aan nabij gelegen steden en dorpjes, of aan activiteiten zoals kayaken en paragliden. Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van Milaan in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid Italië

Italië is op een aantal verschillende manieren goed te bereiken. De snelste manier om naar Italië te gaan is natuurlijk het vliegtuig. Binnen anderhalf uur sta je in Milaan, en binnen 2,5 uur sta je een stuk zuidelijker in Napels.

Italië is goed te bereiken met de trein, maar dat kan wel lang duren afhangend aan of je noord-, midden- of zuid Italië wilt bezoeken. Van Utrecht tot Milaan duurt het met de trein bijvoorbeeld iets meer dan 11 uur, en tot Rome zelfs bijna 16 uur. Daarbij heeft het wel een voordeel dat je onderweg volop kan genieten van de omringende natuur, en tussendoor een dag stop kan maken in verschillende steden.  

Met de auto ben je even lang onderweg naar Milaan als met de trein, maar duurt het zelfs iets langer om Rome te bereiken dan met de trein. Ook zijn bijna alle wegen in Italië tolwegen. 

Sommige plekken in Italië zijn ook iets lastiger te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het eiland Sicilië, als je dit eiland wil bezoeken met de auto zul je ook met de veerboot de oversteek moeten maken. 

Vliegvelden Italië kaart

Hieronder vind je een interactieve kaart van de vliegvelden in Italië. Bekijk hier het overzicht van vliegvelden Italië kaart. 

Veiligheid in Italië

Italië is in het algemeen een veilig vakantieland, op lichte criminaliteit in de grote steden na. Het is bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat  zuid Italië het veiligst is. Daardoor zal je ook merken dat je als toerist in de grote steden meer last hebt van zakkenrollers. De steden die het meeste last hebben van criminaliteit als zakkenrollen zijn de grotere steden met enorme aantallen toeristen. Denk hierbij aan Rome, Milaan en Florence.

Corona in Italië

Italië is hard getroffen door het coronavirus. Hierbij zijn de regio’s in noord Italië het hardst getroffen. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.