Napels in kaart

Napels ligt op de kaart bekeken in het midden van Italië, in de regio Campanië, en is met 0,97 miljoen bewoners de derde grootst bevolkte stad in Italië.
Napels in gesticht in de achtste eeuw voor Christus, toen nog onder de naam Neapolis. Tijdens de uitbarsting van de Vesuvius in de eerste eeuw na Christus werd naast Pompeii ook Napels beschadigd. Tegenwoordig is Napels een zinderende cultuurstad.
Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van Napels.

Napels kaart

Bezienswaardigheden in Napels

Napels ontvangt jaarlijks rond de 2,5 miljoen internationale toeristen, en dat is niet zo gek. Met de vele historische bezienswaardigheden en de prachtige omliggende natuur raak je niet uitgekeken. Naast de bekende hoogtepunten, zoals Pompeii en de vulkaan Vesuvius, zijn er nog veel andere hoogtepunten het bezoeken waard.
Denk hierbij aan een wandeltocht in de stad, een boottocht over de Golf van Napels, een bezoek aan de thermale baden Nitrodi of een tocht langs de Amalfikust. Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van Napels in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid Napels

Napels is op meerdere manieren te bereiken. Met het vliegtuig sta je vanuit ons kikkerlandje binnen 2,5 uur al in Napels. Het vliegveld Napels Capodichino (NAP)  is nog ongeveer 10 minuten van het stadscentrum verwijderd. 

Daarnaast kun je Napels ook bereiken met de trein. Vanuit Utrecht duurt dit 21 uur, en kun je onderweg ook nog genieten van de prachtige landschappen. 

Natuurlijk is het ook mogelijk om met de auto naar Napels te reizen. Een autorit naar Napels duurt vanuit Utrecht 18 uur, en kan gecombineerd worden met meerdere stoppen onderweg. Denk hierbij aan een stop in Milaan of Rome.

Vliegvelden Napels kaart

Hieronder vind je een interactieve kaart het vliegveld NAP in Napels.

Veiligheid in Napels

Napels is een drukke stad. Daarnaast is het bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat  zuid Italië het veiligst is. Let toch op je eigendommen, vooral bij drukke toeristische attracties waar veel zakkenrollers zich bevinden. 

Corona in Napels

De regio Campanië, waar Napels zich in bevindt, is hard getroffen door het coronavirus. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.