Gardameer Italië in kaart

Op zoek naar een kaart en informatie over het Gardameer? Op deze pagina vindt je informatie over het Gardameer, bezienswaardigheden bij het Gardameer en de bereikbaarheid en veiligheid in deze meren. Het Gardameer ligt in 3 regio’s in noord Italië, namelijk in de regio’s Trentino-Zuid-Tirol, Veneto en Lombardije.  Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van het Gardameer in Italië.

Gardameer Italië kaart

Bezienswaardigheden Gardameer in Italië

Italië ontvangt jaarlijks rond de 95 miljoen buitenlandse toeristen, hiervan spenderen 13 miljoen hun vakantie bij een meer, en dat is goed te begrijpen. Het Gardameer biedt voldoende mogelijkheden voor activiteiten en bezienswaardigheden. Denk hierbij aan wijntoeren en  rondvaarten, maar ook aan avontuurlijke activiteiten zoals canyoning, kanoën en bergklimmen. Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van Italië in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid Gardameer Italië

Het Gardameer is op verschillende manieren goed te bereiken. Je kunt via de 3 vliegvelden Brescia (BGY), Verona (VRN) en Milaan-Bergamo (BGY) het Gardameer bereiken. Binnen 2 uur sta je vanuit ons kikkerlandje bij het Gardameer. Daarnaast is het Gardameer ook goed te bereiken met de trein. Binnen 15 uur sta je te genieten van alles dat het Gardameer te bieden heeft door de treinstations Peschiera del Garda en Desenzano del Garda Sirmione. . En natuurlijk kun je ook met de auto naar het Gardameer toe rijden. Van Utrecht naar het Gardameer ben je 12 uur onderweg, en het is heerlijk om een dagje met de auto de omgeving te verkennen of voor een stedentrip tussendoor.

Vliegvelden Gardameer Italië kaart

Hieronder vind je een interactieve kaart van de vliegvelden nabij het Gardameer in Italië. Bekijk hier het overzicht van vliegvelden Italië kaart. 

Veiligheid Gardameer Italië

Italië is in het algemeen een veilig vakantieland, op lichte criminaliteit in de grote steden na. Het is bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat zuid Italië het veiligst is. Bij het Gardameer kun je last hebben van zakkenrollers, doordat dit een bekende bestemming is onder de toeristen.

Corona Gardameer Italië

Italië is hard getroffen door het coronavirus. Hierbij zijn de regio’s in noord Italië het hardst getroffen, waaronder ook de meren. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.