Midden Italië kaart

Op zoek naar een kaart en informatie over midden Italië? Op deze pagina vindt je een kaart van midden Italië, en informatie over de bezienswaardigheden, de bereikbaarheid en veiligheid in midden Italië

Midden Italië wordt onderverdeeld in 6 regio’s, Toscane, Umbrië, Marche, Lazio, Abruzzo en Molise, en beschikt het over grote steden zoals Rome, Florence en Pisa. Het midden van Italië wordt gekenmerkt door heuvellandschap afgewisseld met bergen, meren en zeeën, en is daardoor de perfecte vakantiebestemming om te kamperen, wandelen en historische steden te bezoeken. Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van midden Italië.

Midden Italië kaart

Bezienswaardigheden in midden Italië

Midden Italië is welbekend onder de toeristen. Midden Italië biedt namelijk meerdere cultuurrijke steden en natuurgebieden. De bekendere regio’s voor toeristen zijn Toscane, Umbrië, en Lazio. In deze regio’s bevinden de grotere toeristische trekpleisters, zoals Rome, Florence, en Lago Trasimeno.  

Maar midden Italië heeft nog veel meer te bieden. De regio Abruzzen is met 3 nationale parken bijvoorbeeld een prachtige regio voor natuurliefhebbers om te ontdekken. Voor de cultuur- en geschiedenisliefhebbers zijn de regio’s Toscane en Lazio erg leuk om te bezoeken. Denk hierbij aan de grote steden Florence, Rome en Pisa, maar ook de kleinere steden Siena en Perugia.
Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van midden Italië in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid midden Italië

Midden Italië is op een aantal verschillende manieren goed te bereiken. Als je kijkt op de kaart zie je dat midden Italië onderverdeeld is in 6 regio’s, en de bereikbaarheid en reistijd dus is afhankelijk van je bestemming. 

De snelste manier om naar Italië te gaan is natuurlijk het vliegtuig, binnen 2 uur sta je vanuit ons kikkerlandje al in Rome of Florence. Via de kaart vliegvelden in midden Italië kun je goed zien via welke vliegvelden je elke regio kunt bereiken. 

Midden Italië is ook goed te bereiken met de trein, van Utrecht tot Rome duurt het bijna 16 uur. Daarbij heeft het het voordeel dat je onderweg volop kan genieten van de omringende natuur, en tussendoor een dag stop kan maken in verschillende steden.    

Met de auto duurt het zelfs iets langer om Rome te bereiken dan met de trein, dit duurt bijna 17 uur. Daarnaast is het goed om te weten dan bijna alle wegen in Italië tolwegen zijn.

Vliegvelden midden Italië kaart

Hieronder vind je een kaart van de vliegvelden in midden Italië.  Bekijk hier het overzicht van vliegvelden Italië kaart. 

Veiligheid in midden Italië

Italië is in het algemeen een veilig vakantieland, op lichte criminaliteit in de grote steden na. Het is bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat zuid Italië het veiligst is. In midden Italië moet je vooral in de grote steden, als Rome en Florence opletten voor zakkenrollers.

Corona in midden Italië

Italië is hard getroffen door het coronavirus. In midden Italië zijn de regio’s Toscane en Lazio het hardst getroffen. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.