Italiaanse steden in kaart

Op zoek naar kaart van steden Italië? Op deze pagina vindt je informatie over de Italiaanse steden, bezienswaardigheden in deze steden en de bereikbaarheid en veiligheid in deze steden.   Italië heeft talloze mooie steden om te verkennen.  Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van Italiaanse steden.

Italiaanse steden kaart

Bezienswaardigheden in Italiaanse steden

Italië ontvangt jaarlijks rond de 95 miljoen buitenlandse toeristen. Dat is goed te begrijpen, want Italië heeft veel diverse steden en voor ieder wat wils. Van grote historische steden tot wat kleinere knusse steden, je raakt maar niet uitgekeken in Italië

De bekendste en grootste steden, zoals Rome, Milaan, Florence en Venetië, hebben veel te bieden op het gebied van cultuur en vermaak. Maar Italië heeft nog veel meer mooie steden om te ontdekken. Een prachtige plek om te bezoeken is bijvoorbeeld Bergamo, gelegen nabij het Gardameer met een rijke cultuur. Ook Verona, de stad van Romeo en Julia, is een schitterende stad. Hieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van de Italiaanse steden in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid Italiaanse steden

Italiaanse steden zijn op een aantal verschillende manieren goed te bereiken. De snelste manier om naar Italië te gaan is natuurlijk het vliegtuig. Binnen anderhalf uur sta je in Milaan, en binnen 2,5 uur sta je een stuk zuidelijker in Napels of op Sicilië.  

Italië is goed te bereiken met de trein, maar dat kan wel lang duren afhangend aan of je noord-, midden- of zuid Italië wilt bezoeken. Van Utrecht tot Milaan duurt het met de trein bijvoorbeeld iets meer dan 11 uur, tot Rome duurt het bijna 16 uur, en tot Bari duurt het bijna 23 uur. Daarbij heeft het wel een voordeel dat je onderweg volop kan genieten van de omringende natuur, en tussendoor een dag stop kan maken in verschillende steden.  

Met de auto ben je even lang onderweg naar Milaan als met de trein, maar duurt het zelfs iets langer om Rome te bereiken dan met de trein. Ook zijn bijna alle wegen in Italië tolwegen. 

Vliegvelden Italiaanse steden kaart

Hieronder vind je een kaart van de vliegvelden in steden in Italië. Bekijk hier het overzicht van vliegvelden Italië kaart. 

Veiligheid in Italiaanse steden

Italië is in het algemeen een veilig vakantieland, op lichte criminaliteit in de grote steden na. Het is bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, en dat zuid Italië het veiligst is. Daardoor zal je ook merken dat je als toerist in de steden meer last hebt van zakkenrollers. De steden die het meeste last hebben van criminaliteit als zakkenrollen zijn de grotere steden met enorme aantallen toeristen. Denk hierbij aan Rome, Milaan en Florence.

Corona in Italië

Italië is hard getroffen door het coronavirus. Hierbij is noord Italië het hardst getroffen. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.