Noord Italië in kaart

Op zoek naar een kaart en informatie over noord Italië? Op deze pagina vindt je een kaart van noord Italië, en informatie over de bezienswaardigheden, de bereikbaarheid en veiligheid in noord Italië

Noord Italië grenst aan 4 landen, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Kroatië, zoals te zien op de kaart hieronder. Hierdoor zijn er in de grensgebieden veel inwoners die meerdere talen spreken of een eigen dialect hebben. Daarnaast wordt noord Italië onderverdeeld in 8 regio’s, Valle d’Aosta, Ligurië, Lombardije, Piëmont, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Trentino-Zuid-Tirol en Veneto, en beschikt het over grote steden zoals Milaan, Verona en Turijn. Lees hier meer over de ligging, bezienswaardigheden, bereikbaarheid en veiligheid van noord Italië.

Noord Italië kaart

Bezienswaardigheden in noord Italië

Noord Italië is erg populair onder toeristen. Noord Italië beschikt namelijk over talloze mooie steden, meren, bergketens, campings en skigebieden. De meeste toeristen in Italië worden dan ook in noord Italië ontvangen. In de winter is noord Italië een populaire skibestemming, en in de zomer trekt het veel wandelaars en bergbeklimmers. Maar wat valt er nog meer te doen in noord Italië?

Natuurliefhebbers kunnen uit de voeten in noord Italië, met het welbekende Gardameer en het Comomeer. Maar noord Italië heeft nog meer te bieden. Denk hierbij aan de Dolomieten, waar het prachtige Fanes-Sennes-Prags natuurpark en Lago di Braies zeker een bezoek waard zijn. Of bezoek de regio Valle d’Aosta, een minder bekende regio in Italië met een prachtige natuur en het Gran Paradiso Nationaal Park. Daarnaast is noord Italië een populaire skibestemming. De regio Trentino-Zuid-Tirol bevat de zuidelijke Alpen, die bekend zijn onder de skifanaten. Ook voor citytrips en cultuur snuiven ben je in noord Italië op de goede plek. Er zijn naast de grotere steden Milaan, Turijn en Venetië nog ontelbare mooie dorpjes om te ontdekken, zoals Bergamo, Verona en BolognaHieronder zijn in zes onderdelen de leukste bezienswaardigheden van noord Italië in een handige top 5 samengesteld.

Bereikbaarheid noord Italië

Noord Italië is op een aantal verschillende manieren goed te bereiken. Als je kijkt op de kaart zie je dat noord Italië onderverdeeld is in 8 regio’s, en de bereikbaarheid en reistijd dus is afhankelijk van je bestemming. 

De snelste manier om naar Italië te gaan is natuurlijk het vliegtuig, binnen anderhalf uur sta je vanuit ons kikkerlandje al in Milaan. Via de kaart vliegvelden in Italië kun je goed zien via welke vliegvelden je elke regio kunt bereiken. 

Noord Italië is ook goed te bereiken met de trein. Van Utrecht tot Milaan duurt het met de trein bijvoorbeeld iets meer dan 11 uur. Daarbij heeft nog een voordeel dat je onderweg volop kan genieten van de omringende natuur. 

Met de auto ben je even lang onderweg naar Milaan als met de trein. Noord Italië grenst aan 4 landen; Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Kroatië, en de meeste Nederlandse toeristen komen noord Italië dan ook binnen via Zwitserland of Oostenrijk. Daarnaast is het goed om te weten dan bijna alle wegen in Italië tolwegen zijn. 

Vliegvelden noord Italië kaart

Hieronder vind je een kaart van de vliegvelden in noord Italië. Bekijk hier het overzicht van vliegvelden Italië kaart. 

Veiligheid in noord Italië

Italië is in het algemeen een veilig vakantieland, op lichte criminaliteit in de grote steden na. Het is bekend dat de meeste misdrijven zich in noord Italië bevinden, aangezien de grotere trekpleisters Venetië en Milaan zich hier bevinden. Je zal dus wel merken dat je in de steden in noord Italië meer last hebt van zakkenrollers.

Corona in noord Italië

Italië is hard getroffen door het coronavirus. Hierbij zijn de regio’s in noord Italië het hardst getroffen. De cijfers zijn echter al enorm afgenomen sinds de eerste golf in het voorjaar van 2020, en reizen is weer mogelijk. Bekijk altijd eerst de actuele status op Ministerie van Buitenlandse Zaken.